24 HODINOVKA 2.ročník

24 HODINOVKA 2.ročník

Kde? Malé Košariská pri Dunajskej Lúžnej
Kedy? 4.-5.6. 2022
Kto za Tučniakov plával v mix 6 člennej štafete? Ivor R., Michaela P., Monika L, Michal S., Michal H., Slavo M.
Kto to vlastne celé spáchal? Veľké ďakujeme patrí Ľadovým medveďom Veľká voda.

Vlani sme sa zúčastnili prvého ročníka. Dokonca sme vraj vyhrali prvé miesto v zmiešaných štafetách ale Ivor si to už nepamätal ;). Páčilo sa nám, tak prečo neprísť v trochu pozmenej zostave znovu. Neprišiel Ľudo a Danka od Nanukov si našla vlastnú partiu dievčat do štvorky ;). Náš tím posilnili dvaja Michalovia.

Meno štafety sme mali také obyčajné, Tučniaky Žilina. Kľudne sme sa mohli volať aj inak. Napríklad Lazaret alebo Michalská štafeta +3 ďalší. Iste by sme dačo vymysleli ale zostali sme verní nášmu klubu a tak sme ho reprezentovali aj názvom štafety.

Čo sme zažili? Nuž kadečo alebo aj toto:

Prvý do vody sa nachystal Ivor. Nachystal? To vážne? Jasné že nie. Musel ísť tesne pred štartom po okuliare k stanu a potom ho ešte prehľadať a rozhádzať všetko v ňom lebo zabudol, že čiapku dal do rúk Miške nech mu ju podrží, kým sa vráti s tými okuliarmi. No už to tak na "pretekoch býva. Buď sa treba ísť ešte vycikať tesne pred štartom alebo nejak inak udržiavať paniku na uzde. Však o nič nejde, budeme plávať 24 hodín, tak aký stres?
Čip má našťastie už na nohe, ten sa bude odovzdávať po celý čas a bez neho nám nič nikto nezaráta.

Brána a okolie štartu.

Rátajú sa len celé kolá prechodom popod cieľovú bránu. Jedno kolo má cez deň 1200 metrov a v noci (od 21:00 do 5:00) 300 metrov. Za 26 minút prepláva Ivor popod bránu a po dvoch minútach po ešte nenacvičenej odovzdávke pokračuje Miška. Tá odovzdáva Monike. Pokračujú Michalovia, najprv S. a potom H. a prvé naše kolá uzaviera Slavo. Poradie sa môže aj meniť a aj sa menilo podľa aktuálnych in/dispozícií.

Mišku bolí už skoro týždeň hlava zo "seknutého" krku (posledná aktuálna diagnóza). Slavo si bolesť chrbta a vysoký tlak liečil pijavicami ešte v piatok a Monika berie lieky na kašeľ či čo, ale vraj to nejak udýcha. Ostatní sú viac menej fit ale natrénované nemá nik, tak sa uvidí. Vlani sme zaplávali 54,9 km, koľ7ko dáme tohto roku? Slavo sa predviedol ako zručný chiropraktik a tak trochu pomohol Miške a hlavne diagnostikoval kde je problém. Ivor si stuhnutý krk nenechal uvolniť a pomoci sa vzpieral, tak mu treba.

Postupne opakujeme rituál. Odplávame, striedame a potom dačo rôzne malé v bufete skonzumujeme a čakáme kedy zase vyjde rada na nás. Všetko klape ako hodinky. Keď niekto nevládze, posunieme ho v poradí na neskôr. Je strašný hic, zase budeme spálení ako vlani, lebo sa moc často nenatierame. Sedíme pod slnečníkom v bufete, sŕkame Radler 0,0 a jeme čo majú. Zeleninovú polievku čo je na programe v bufete povyše dnes, vynechávame, nechávame si lístok na nedeľu, keď má byť gulášová.

Je nám vcelku fajn. Vôbec nezávidíme jednotlivcom, ktorí bojujú sami so sebou a ani štvorčlenné štafety nie sú žiadna výhra. Moc na oddych dievčatá Nanučky veru nemajú.
Večer to vyzerá na búrku ale naše stanové mestečko a jazero zasiahla len okrajom akurát keď boli vo vode Slavo a striedala ho Miška.

Tá potom odovzdávala Michalovi S. čip za Dúhy, ktorá vraj bola v cene.

Do zmeny trate skoro všetci zaplávali 3 veľké okruhy a prvé krátšie nočné vyšli na Slava. Tu sme sa snažili meniť zhruba po hodine, aby bol priestor na cca 3 hodinové zdriemnutie. Každý teda plával zhruba hodinku (6-7 300 metrových kôl).


A potom od tretej sme prešli na polhodinky aby to vyšlo každému zhruba rovnako, ako keď sa bude pokračovať veľkými okruhmi po piatej ráno. Poradie už trochu modifikujeme. Slavo s Monikou⁷ že sa necítia moc dobre, tak trochu pauzujú, ale len trochu.

Prichádza ráno. Od šiestej sú raňajky "švédske stoly". Párok, ale pozor len jeden aby zostalo aj ďaľším, praženička, rožky, jogurt, mysli, kávička, čajík, dáka zeleninka a aby sa lepšie grgalo aj mladá cibuľka. Tak sa teda zase schádzame zo stanov pod slnečník do bufetu a vždy jeden pláva. V noci nikto nezaspal a poctivo všetci načas, alebo trochu aj skôr striedali.

No a prišla hodina H Michala H. Konkrétnejšie, ba priam presne o 09:02:55,43 preplával Michal S. popod bránu a ako hľadí, tak hľadí nik ho nečaká a teda ani nestrieda. A tak dlho, ba priam asi nič neváha a dá ešte jedno 1200 m kolo. Vďaku mu za obetavosť, má naše hlboké uznanie. Jednoducho bol moc rýchly, a druhý Michal ešte nebol na mieste. A potom sme všetci mali strach či sa mu niečo nestalo. Ale čipová technika zanechala stopu, tak sme vedeli že žije a nie sa niekde potajomky topí....

Prichádzajú posledné kolá. Slava nechávame na koniec a tak krúti Ivor, Miška. No a potom zostáva ešte 40 minút a je otázne či to Slavo stihne a tak "nenažraný Ivor dorazí posledné možné naše km-metre. Končíme cca 10 minút pred koncom so zaplávanými 49,8 km.

V silnej konkurencii profi mladých plavcov končíme v 6 členných mix štafetách na peknom 5. mieste.
Nestihli sme ani jedno spoločné fotenie, tak sa fotíme aspoň ako tím ;). Teda fotí nás Mirka, náš dvorný fotograf a podpora na brehu.

Ideme ešte zameniť polievkový lístok za guláš, ba aj ďalší sa nám ušiel, lebo nejakí vegetariáni nevyužili príležitosť v sobotu keď bola zeleninová. Predposledný Rádler a balíme. Fuj ale sme sa dopotili, tak sa ideme už konečne vykúpať ako ľudia. Pekne ruky za hlavu na hydranta, alebo len tak na raka, alebo si s Monikou ešte zaplávať 100m aby mala okrúhlych 7 km.

Nevieme ako, ale ešte sme vládali zdvihnúť ruky nad hlavu.

Na záver sa chceme úzprimne poďakovať organizátorom za možnosť byť súčasťou takejto skvelej akcie a jej skvelú prípravu. O rok ak dožijeme radi prídeme znovu.

Odpovedať